Frågor och svar

smått o gott - frågor o svar

Q.
Vart hittar du oss?
A.

RO By Rita Omvik finns på Starby Hotell & SPA i Vadstena

Q.
Vem är vi som jobbar i RO konceptet?
A.

Clara, Pia, Catharina och jag utgör teamet som erbjuder unika tjänster för alla kroppar och sinnen.

Q.
Kompetens och kunskap i symbios med varma händer och meditativ RO
A.

Vårt mål är att ge dig som kund en upplevelse med kunnskap förankrat i forskning för en djupare hälsoeffekt.

Behandlinger

Q.
Vad händer efter en Green Peel behandling?
A.

Efter alla Green Peel®-behandlingar använder du 3 olika skräddarsydda hemprodukter i minimum 5 dagar eller till du har gjort slut på produkterna. Det är för att ge optimal stimuli eftersom processen fortsätter hemma. Det är grundläggande för att ge rätt näring till cellerna, utan påverkan av ingredienser som stör och irriterar.


Q.
Särskilda hänsyn under behandlingskurer?
A.

MELLAN BEHANDLINGARNA ÄR DET EXTREMT VIKTIGT att ge huden vila och ro. Många "pressar" huden kontinuerligt. Det slutar med tunn, känslig och svag hud. Under återhämtnings perioden bygger vi upp huden med rätt näring och stimulans som gör barriären starkare, mer vital och hälsosam än den var före din första behandling.

Q.
Rekommendationer före kurer?

A.

Boka en 30 minuters hudkonsultation, så vi kan göra en hudbedömning och analys. Vi går genom lite frågor så att vi båda får den informationen vi behöver. Din hud är unik och våra behandlingar utförs med en signatur anpassad just för dina behov.

Q.
Hur känner jag mig den första dagen efter en Green Peel Energy eller Classic?

A.

Temperaturen ökar i det behandlade området med en behaglig värme. Det händer att man kan känna sig lite "febrig" och frusen första kvällen. Då är det bara att krypa ner under täcket, njuta en välförtjänt vila och en god kopp te. Det kan svida lite när du pressar på huden. Gnistan i huden vid beröring är en unik signatur som första gången kan kännas lite annorlunda.

Q.
Träning och sol i kombination med Green Peel Energy och Classic?
A.

Undvik hård träning och bad där du svettas så länge du känner Green Peel gnistan i huden. En skön promenad och lätt motion er helt ok. Använd alltid SPF 50 när du skal ut i solen och undvik att sola dig direkt på områden där du har fått Energy eller Classic behandling i 3 veckor efteråt.

Q.
Vad händer veckan efter Green Peel?
A.

Du kommer få råd om hur du använder Home Care kitt bestående av 3 särskilda produkter. Många kan börja få lite torrhet och se lite/moderat avflagning på vissa ställen. Graden beror på vilken behandling du fick, ålder, kön, hudtyp, livsstil och fysisk hudhälsa. Med Energy och Classic behandlingar kan det vara en bra idé att ta behandlingen på en torsdag, så att du har mest avflagning på lördag/söndag och passa på att ta en mys helg. Express och Fresh Up ger inget/lite avflagning, så här är det inte behov av planering på samma sätt. När huden börjar flaga av, applicera efterbehandlingskrämen du har med dig i väskan, flera gånger om dagen, så att du känner att det alltid finns kräm på. Blemish Balm används för att skydda, lugna ner och dämpa rödhet.

Q.
När ska jag INTE göra, eller avvakta att göra en Green Peel behandling?
A.

Om du har okända hudförändringar eller födelsemärken som behöver en medicinsk utredning.
Vid graviditet/amning.
Avvakta;
1 vecka: efter herpes utbrott, vaxning, lätta syraprodukter
2-4 veckor: efter antibiotika kur, utvärtes Kortison, Chlorpromazine, injektioner, fillers/botox, kemisk peel
4-6 veckor: efter antidepressiva med Johannesört, invärtes Kortison, Microdermabrasion, Micro needling, Derma pen, Plasma pen
8 veckor: Vitamin A derivater, Isotretinoin, djup kemisk peel, laserbehandling mot pigmentering
3 mnd: Avslutad cellgiftsbehandling.
4-6 mnd: Ansiktslyft, fettsugning, CO2/Fraxel laser, TCA behandling, stark Isotretinoin behandling

Annat

Q.
Jag är en man, vilka resultat kan jag förvänta mig av Green Peel?
A.

Green Peel hjälper till mot slitage på mannens hud. Goda och effektiva resultat mot glansig fet hud, orenheter, skägginflammation, inåt växande hår, solskador, eksem, överkänslighet och andra hudproblem.

Q.
Kan jag göra Green Peel hela året om?
A.

Ja, oavsett årstid är detta tryggt. Direkt solning i 3 veckor efter Energy och Classic bör unngås, Många väljer Express och Fresh Up vår/sommar och gör Energy och Classic höst/vinter.

Q.
Kan man kombinera BABORs PRO behandlingar med Green Peel?
A.

Ja, våra behandlingskoncept kan med fördel användas i kombination. Beroende på hudkvalite, ålder, hudtillstånd så får du din egen behandlingsresa där vi plockar fram det bästa för din hud.

Q.
Finns det någon åldersgräns för att kunna få starkare hud?
A.

Nej, vi har kunder i alla åldrar och den äldsta just nu är över 90 år. Hudhälsa är aldrig för sent!

Q.
Har ni möjlighet att göra eventer?
A.

Skicka en mail eller hör av dig med dina önskar. Vi har möjlighet att göra events med vår signatur.

Q.
Jag önskar boka behandling men bor inte på hotellet?
A.

Boka din valfria behandling. Dyk upp ca 10 minuter innan behandling. Du får låna tofflor på plats och fylla i behandlings schema medan du väntar.