Frågor och svar

Om meg

Q.
Vart hittar du mig?
A.

Et litet rum i hjärtat av Storgatan 18, i Kova Hair & Beauty sitt lokal, hittar du RO By Rita Omvik

Q.
Hur länge har du varit i branchen?
A.

Jag har jobbat i branchen sedan 2005

Q.
Är du certificerad hudterapeut?
A.

Jag tog min utbildning och examen i Norge 2005. Sedan dess har jag blivit certifierad av många olika brands, apparater och protokoll från bl.a Norge, Sverige, Tyskland, Japan, USA och Frankrike.

Behandlinger

Q.
Vad händer efter en Green Peel behandling?
A.

Efter alla Green Peel®-behandlingar använder du 3 olika skräddarsydda hemprodukter i minimum 5 dagar eller till du har gjort slut på produkterna. Det är för att ge optimal stimuli eftersom processen fortsätter hemma. Det är grundläggande för att ge rätt näring till cellerna, utan påverkan av ingredienser som stör och irriterar.


Q.
Återhämtningstid!
A.

MELLAN BEHANDLINGARNA ÄR DET EXTREMT VIKTIGT att ge huden vila och ro. Många människor "pressar" huden kontinuerligt. Det slutar med tunn, känslig och svag hud. Under återhämtnings perioden bygger Dr. Schrammek upp och gör din hudbarriär starkare mer vital och hälsosam än den var före din första behandling.

Q.
Hur lång tid måste jag sätta av första gången när jag kommer till dig?

A.

Lägg till 15 minuter på din ordinära behandlings tid. Jag ger en hudbedömning/analys och vi går genom lite frågor så att vi båda får den informationen vi behöver. Din hud är unik och mina behandlingar utförs med en signatur anpassad just för dina behov.

Q.
Hur känner jag mig den första dagen efter en Green Peel?

A.

Temperaturen ökar i det behandlade området med en behaglig värme. Det händer att man kan känna sig lite "febrig" och frusen första kvällen. Då är det bara att krypa ner under täcket, njuta en välförtjänt vila och en god kopp te. Det kan svida lite när du pressar på huden. Gnista vid beröring är en unik signatur som första gången kan kännas lite annorlunda. Det händer mycket i huden og det är viktigt att ge dig själv och huden ro.

Q.
Träning, sol och annat?
A.

Undvik hård träning och bad där du svettas så länge du känner Green Peel gnistan i huden. (Kan vara från 2-4 dagar). En skön promenad och lätt motion er helt ok. Använd alltid SPF 50 när du skal ut i solen och undvik att sola dig direkt på områden där du har fått Energy eller Classic behandling i 3 veckor efteråt.

Q.
Vad händer dag 3-4-5 efter Green Peel?
A.

Du följer dina rutiner med Home Care kittet. Många kan börja få lite torrhet och se lite/moderat avflagning på vissa ställen. Graden beror på vilken behandling du fick, ålder, kön, hudtyp, livsstil och fysisk hudhälsa. Huden skalas nu av i tur och ordning med olika grader av synlighet. Med Energy och Classic behandlingar kan det vara en bra idé att ta behandlingen på en torsdag, så att du har mest avflagning på lördag/söndag och passa på att ta en mys helg. Express och Fresh Up ger inget/lite avflagning, så här är det inte behov av planering på samma sätt. När huden börjar flaga av, applicera efterbehandlingskrämen du har med dig i väskan, flera gånger om dagen, så att du känner att det alltid finns kräm på. Blemish Balm kan användas på toppen för att skydda, lugna ner och dämpa rödhet.

Q.
När ska jag INTE göra, eller avvakta att göra en Green Peel behandling?
A.

Om du har okända hudförändringar eller födelsemärken som behöver en medicinsk utredning.
Vid graviditet/amning.
Avvakta;
1 vecka: efter herpes utbrott, vaxning, lätta syraprodukter
2-4 veckor: efter antibiotika kur, utvärtes Kortison, Chlorpromazine, injektioner, fillers/botox, kemisk peel
4-6 veckor: efter antidepressiva med Johannesört, invärtes Kortison, Microdermabrasion, Micro needling, Derma pen, Plasma pen
8 veckor: Vitamin A derivater, Isotretinoin, djup kemisk peel, laserbehandling mot pigmentering
3 mnd: Avslutad cellgiftsbehandling.
4-6 mnd: Ansiktslyft, fettsugning, CO2/Fraxel laser, TCA behandling, stark Isotretinoin behandling

Annat

Q.
Jag är en man, vilka resultat kan jag förvänta mig?
A.

Green Peel hjälper till mot slitage på mannens hud. Goda och effektiva resultat mot glansig fet hud, orenheter, skägginflammation, inåt växande hår, solskador, eksem, överkänslighet och andra hudproblem.

Q.
Kan jag göra Green Peel hela året om?
A.

Ja, oavsett årstid är detta tryggt. Direkt solning i 3 veckor efter Energy och Classic bör unngås, Många väljer Express och Fresh Up och andra Dr.Schrammek behandlingar vår/sommar och går för Energy/Classic höst/vinter.

Q.
Kan jag som har hormonell ungdoms acne göra Green Peel?
A.

Ja, ju tidigare du börjar behandla din acne desto snabbare kommer du i balans. Du kan minska eller helt undvika ärrbildning samt post inflammatorisk pigmenteringsskada och processen blir oftast inte så långvarig om man tar grepp innan det har gått för långt.

Q.
Finns det någon övre gräns för att kunna få Green Peel?
A.

Nej, vi har kunder i alla åldrar och den äldsta just nu är över 90 år. Hudhälsa är aldrig för sent!

Q.
Hur ofta kan man göra Green Peel?
A.

Express och Fresh Up kan göras med 2 veckors intervaller. Energy kan göras med 3 veckors intervaller. Classic kan göras 2 gånger om året, däremellan kan man göra Express för att bibehålla processen i huden. För bröst, rygg, armar och händer gäller lite andra protokoll beroende på hudområde och utgångspunkt.

Q.
Varför är det bäst att kombinera Green Peel med Dr.Schrammek
A.

Kombination av Green Peel-behandlingar och de mycket lugnande, behandlande och närande produkterna från Dermacosmetics ger en optimal stimulering med minimal belastning. Dr Schrammeks mål är att uppnå en stark, frisk, sund och vital hudhälsa utan stress och negativ stimuli.