Hudmikrobiomet - hudens soldat som aldrig sover

Huden har ett större mikrobiellt samhälle än tarmen och vi behöver dom för vår hudhälsa. Dr.Schrammek Probiosense dag/nattkräm stärker den fysiska och kemiska barriären med pro-och prebiotika.

RO By Rita Omvik
Rita Omvik

Dr.Schrammek och Green Peel skapar balans där celler och mikrober kan leva tillsammans i en symbios.

Den viktiga hudbarriären belyser hudens ekosystem där celler och mikrober bildar ett större mikrobielt gemenskap än din tarm. Tänk dig att det är plats till ca 10.000 mikrober på ett enda knapphålls huvud och mikrobiomet kallas för det nya organet. Vi vet att tarmfloran är viktig för hälsan och huden/kroppens immunförsvar, så vi måste ha en sund tarm och en sund mikrobiomnivå på huden för att ha en vital frisk kropp/ hud. Vad vi ser mer av, är mer sensibiliserad hud och kronisk inflammation. vanligare allergiutbrott, mer rosacea, eksem och tidigt åldrande hud. Ökade nivåer av miljö gifter och föroreningar utgör ett dagligt hot mot hudens ekosystem. God Hudhälsa börjar med att hjälpa mikrobiomer att kommunicera bättre via nervvägar, signalsubstanser och hormoner. När kommunikation äger rum utan begränsningar och motstånd förstärks försvarsalliansen och aktiviteten i vår känsliga hudbarriär. Vi behöver de goda bakterierna och ge dem den näring de behöver. När vi stör hudens naturliga pH och överbehandlar vår hud, skapar vi en belastning på vår fysiska och kemiska hudbarriär. Resultatet är en försvagad barriär mot externa hot som vi utsätts för varje dag och vi blir mer exponerat för oönskade partiklar som attackerar hudens imunsytem. Varför är pH viktigt i vårt holistiska tänkande, jo för att dom goda bakterierna trivs bättre i rätt pH. Mikrobiomet reduserer inflammationer och stärker läkande prosesser,

Sensitiv linjen i Dr.Schrammek rekommenderas inte bara till de som har sensitiv hud, eksem hud, utan även till akne hud, torr hud och hud som har solskador. Ofta har vi brist på mineralmängd i huden och till exempel eksem hud och solskadat hud har oftast mindre mängd mineraler tillgänglig för hudcellerna. Sensitiv linjen är full av mineraler och problemlösaren som steg 1 för många hudproblem.

Åldrande hud och torr hud får pH när upp mot 7 och då blir huden mer utsatt för bakterietillväxt och infektioner som resulterar i olika problem. Green Peel i kombination med sensitiv linjen kan hjälpa reglera pH till en mer optimal pH och återställa stark barriär som är essentiellt för bra hudhälsa. Kapillärerna stärks och hudens immunsystem boostas så sensitiviteten begränsas och den varma kliande, irriterande och reaktiva huden får hjälp på traven att nomalisera pH och gynna ett miljö där de goda bakterierna trivs och får ta kommandot.

Du har oändlig kraft när du är på rätt väg. Det samma gäller för våra goda mikrober i huden. de har oändlig kraft när de lever i rätt miljö!