Hållbarhet är en viktig del av vår företagsfilosofi

Vem vi samarbetar med är viktigt för oss. Vi har valt Dr. Schrammek utifrån deras holistiska och hållbara arbete som är till det bästa för människor, djur, miljön och våran planet. Dr.Schrammek gör hållbarhets åtgärder hela vägen från produktion till leverans.

RO By Rita Omvik
Rita Omvik

Vem vi samarbetar med är viktigt för oss. Låt oss därför presentera vår huvudleverantör Dr. Schrammek.

Vi har valt Dr. Schrammek utifrån deras holistiska och hållbara arbete som är till det bästa för människor, djur, miljön och våran planet. Dr.Schrammek med sin hållbara produktutveckling har till exempel inte behövt ändra på sin formula sedan 1958, som ger oss terapeuter trygghet, tillit och engagement.

Vår huvud leverantör jobbar med hjärtat för hela vår planet. Hållbarhets åtgärder hela vägen från produktion till leverans. Här kan du läsa mer om hur dem tänker och vad dem gör:

"Vi på Dr. Schrammek tar ansvar inom många områden för oss att agera hållbart - där det är möjligt - att stödja lokala projekt i olika regioner, och även att vidta riktade åtgärder i händelse av aktuella händelser och kriser.

Från produktion till återvinning – vi gör vårt bästa för dig och vår miljö.

En hållbar och ansvarsfull användning av våra resurser är självklart för oss. Vi lägger därför stor vikt vid målmedveten tillverkning för att undvika onödig avfallshantering. Till tillverkningen används råvaror från kontrollerad ekologisk odling (kba-kvalitet) och från hållbara projekt. Våra produkter innehåller inga parabener, PEG-derivat, mineralolja eller mikroplaster!

Naturligtvis avstår vi från djurförsök – förresten: ca. 90 % av alla våra produkter är till och med lämpliga för veganer.

Alla våra paket skickas CO2-neutralt med DHL och UPS från Tyskland genom deras respektive program.

Vi har nyligen beslutat att inte lägga till plastspadar till nästan alla våra produkter, vilket sparar mer än 1 miljon spatlar per år.

För mer än 5 år sedan övergav vi plastpåsar helt och introducerade FSC-Mix-certifierade papperspåsar.

Vi minskar ständigt vårt CO²-avtryck varje år.

Alla platser drivs med grön el.

Vi använder papper eller återvinningsbar film som fyllnadsmaterial i förpackningar.

Vi sköter det mesta av arbetet digitalt & klarar oss utan utskrifter så långt det är möjligt"