Vi hittar antioxidanter och mycket anti inflammatorisk hjälp i vanlig mat

Ständigt pågår inflammationer i kroppen, det går att påverka och ändra. I bland räcker det att tillföra och inte ta bort. Rätt näring inside out- outside in betyder mycket för att stärka huden och kroppens egna immunsystem.

RO By Rita Omvik
Rita Omvik

Huden återspeglar hur din inre tillstånd är, sjukdomar, hormonella störningar, ohälsosam kost kan lätt visas på vår hud. Hudens funktion är att skydda oss från infektioner, solens strålar och är viktig för kroppens temperaturreglering. Många av oss har ständigt för hög halt av pågående inflammationer som påverkar hela kroppen. Jag vil tillbaka till betydningen av balans. Om du tycker det är svårt att endra livsstil och rutiner, försök att tillföra snarare än att ta bort. Du kan hitta balans i livet ändå om du bara ser till att få inn lite mer i ditt liv av det du saknar medan du har "kvar" ditt livsmönster.

Det är fantastiskt att vi kan "smörja huden inifrån" med fettsyror resten av kroppen också kan glädja sig över. Vi kan njuta av mat som skyddar hudcellerna mot fria radikaler och kom ihåg bara tillför lite mer av meny'n nedanför så vill du snabbt uppleva mer energi och att saker händer med din kropp och hy.

Green Peel i kombination med green meal ger antioxidant och vitamin boost till vår hud och hudens immunsystem. Jag älskar grön meny både invärtes och utvärtes.

Vi hittar antioxidanter och mycket anti inflammatorisk hjälp i vanlig mat:

Bär som blåbär, björnbär, jordgubbar och hallon
Frukter som citrusfrukter, druvor och plommon
Grönsaker som grönkål, broccoli. avocado. paprika, svamp, tomater, Chili, Vitlök
Nötter och frön som valnötter och solrosfrön
Fullkorn, Baljväxter
Kakao, grönt te, rödvin

Gurkmeja  & Ingefära - huden älskar detta. Fet fisk. Kaldpressad olivolja. Stora doser omega 3 - nutritionist kan hjälpa till att ge råd om hur mycket just du behöver. Färmenterad mat / dryck. Försurade mejeriprodukter. Fiberrik mat

Vad gör antioxidanter?
Antioxidanter kontrollerar mängden fria radikaler i kroppen genom att neutralisera och / eller ta bort dom, vilket skyddar våra celler från oxidativ skada, vilket påskyndar nedbrytningen av celler, vilket orsakar hudens åldrande. Fria radikaler är molekyler som bildas i kroppen som svar på toxiner i miljön, såsom cigarettrök eller exponering för solen. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler.

Vår kropp förvärvar energi och förnyar sig ständigt genom att bränna syre från luften runt oss. I denna naturliga process bildas också så kallade fria radikaler. Vår hud och kropp producerar själv antioxidanter genom sitt immunskydd. Detta skyddar oss från oxidativt stress men om mängden oksidativt stress blir för stor och mängden antioksidanter är för låg då hamnar vi i obalans och blir sjuka.

Hur fungerar antioxidanter på huden?
Antioxidantens uppgift är att attrahera (neutralisera) energin innan den når cellerna och skadar dem. Alla celler i kroppen utsätts för fria radikaler / hög energi, men huden är det enda organet som också utsätts för UV-strålning. UV-strålning skapar massor av fria radikaler och därmed inflammation i den subkutana vävnaden. Hög solfaktor kommer inte att kunna skydda vår hud 100%. Antioxidanter neutralisera de skadliga fria radikalerna innan de når cellerna. Antioxidanter har därför en funktion i hudkräm. Applicera antioxidanter på huden utvändigt i form av kräm eller serum. Det har en förebyggande effekt mot rynkor, ojämn pigmentering, slapp hud och hudcancer. Jag rekommenderar Resvera Cell Concentrat eller Vitamin C Beauty Flash från Dr Schrammek som ett aktivt serum för hemmabruk. Kombinera gärna med nattkräm med antioxidanter och solkräm. Jag ger dig gärna tips och personlig vägledning i vårt sortiment.

Green Peel läggar till hela kedjan av vitaminer, aminosyrer, enzymer, sporämnen, proteiner, antioxidanter till din hud.
dagliga rutiner är viktigast, men det hjälper att stimulera cellerna och "träna" hud.en precis som du tränar muskler.